شناسنامه جزء یکی از مهمترین مدارک شناسایی است که کمتر کسی پیدا میشود که آن را نداشته باشد. بهتر است بعد از متولد شدن نوزاد والدین بلافاصله نسبت به دریافت شناسنامه برای فرزند خود اقدام کنند زیرا پس از گذشت ۱۵ روز از تولد، روند دریافت شناسنامه کمی سخت و پیچیده میشود. در گذشته اخذ شناسنامه برای نوزادان کمی سخت بود برای همین ممکن بود والدین حتی پس از گذشت چند ماه از تولد نیز برای فرزند خود شناسنامهای دریافت نکنند. اما امروزه روند دریافت آن بسیار آسانتر است. امروزه شناسنامه جزء یکی از مهمترین مدارک هویتی محسوب میشود و بر خلاف گذشته تمامی اطلاعات ثبتی درون آن درست و دقیق میباشد.
در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با نحوه دریافت شناسنامه برای نوزاد آشنا شوید.
نحوه دریافت شناسنامه برای نوزاد:
برای دریافت شناسنامه نیاز است مراحل زیر را انجام دهید تا روند دریافت شناسنامه به درستی پیش برود:
دریافت گواهی تولد یکی از مراحل دریافت شناسنامه برای نوزاد:
دریافت گواهی تولد اصلا کار سخت و پیچیدهای نیست. زمانی که شما برای به دنیا آوردن نوزاد خود به بیمارستان مراجعه میکنید یک سری مدارک از جمله شناسنامه پدر و مادر از شما درخواست میشود. بیمارستان با توجه به مدارک دریافتی از والدین نوزاد گواهی تولد را صادر میکند. دقت داشته باشید که این گواهی باید دارای مهر برجسته و امضای دکتر باشد. همانطور که در بالا بیان شد تا ۱۵ روز بعد از از تاریخ صدور گواهی تولد والدین با مراجعه به دفتر ثبت احوال میتوانند شناسنامه فرزند خود را دریافت کنند.
اگر نوزاد در مکانی به غیر از بیمارستان متولد شده باشد میبایست سه شاهد تاییدیهای را امضاء کنند و ولی نوزاد به همراه آن تاییدیه به پزشک مراجعه کرده و گواهی تولد را دریافت کنند. نکته قابل توجه این است که اگر نوزاد در خانه یا قبل از مراجعه به بیمارستا به دنیا آمد بهتر است با اورژانس تماس بگیرید تا کادر درمان اررژانس برای نوزاد شما گواهی تولد صادر کنند.
مرحله دوم مراجعه به دفاتر ثبت احوال:
در صورتی که پدر پدر به دفاتر ثبت احوال مراجعه کند میتواند شناسنامه فرزند خود را دریافت کند. اما اگر به هر دلیلی پدر زمان مراجعه به دفتر ثبتاحوال را نداشت افراد زیر نیز میتوانند نسبت به دریافت شناسنامه اقدام نمایند.
- جد پدری
- مادر نوزاد(فقط در صورتی که ازدواج مادر و پدر یعنی والدین نوزاد قانونی و ثبت شده باشد)
- قیم
تمامی این افرا میبایستی مدارک شناسایی و وکالت خود را در اختیار متصدی صدور قرار دهند.
مرحله سوم ارائه مدارک و تکمیل فرمها:
در مرحله سوم میبایست با ارائه مدارک مورد نیز و همچنین فیش واریزی هزینه فرمی را توسط متصدی صدور دریافت درافت و پر کند. این فرم حاوی مشصات متقاضی و نسبتش با نوزاد، مشخصات والدین نوزاد و اطلاعات محل تولد نوزاد میباشد.
مرحله چهارم بررسی مدارک:
بعد از اتمام مرحله قبل متصددی صدور شناسنامه تمامی اطلاعات را بررسی میکند تا اطلاعات مندرج در شناسنامه اشتباه نباشد.
مرحله پنجم انتخاب نام برای نوزاد:
یکی از مراحل دریافت شناسنامه انتخاب نام برای نوزاد است. نام نوزاد باید مورد تایید سازمان ثبت احوال باشد و استفاده از نامهایی که مقدسات اسلامی را زیر سئوال میبرند مورد تایید نمیباشد. در رابطه با نام خانوادگی هم باید بگویم که دقیقا همان نام خانودگی پدر در شناسنامه فرزند نیز درج خواهد شد. به این معنی اگر پدر پسوند دار برای شناسنامه فرزند نمیتواند آن را حذف کرد. مگر درصورتی که قبل از دریافت شناسنامه فرزند پدر خود نسبت به حذف پسوند اقدام کرده باشد.
در انتخاب نام فرزند خود دقت کنید زیار اگر نام انتخابی شما مورد تایید ضوابط سازمان ثبت احوال نباشید روند دریافت شناسنامه طولانی میشود و حتی ممکن است یک روز دیگر نیز موکول شود.
صدور هوشمند شناسنامه نوزاد
اخیراً در راستای تکریم خانواده، صدور شناسنامه نوزادان بصورت هوشمند انجام میشود که در واقع آغاز فصل جدیدی در خدمات نوین ثبت احوال است. بدین منظور شناسنامه نوزادان بدون حضور والدین و متقاضی قانونی در ادارت ثبت احوال، صادر و از طریق پست به درب منزل خانوادهها ارسال میشود.
در فرآیند جدید صدور هوشمند شناسنامه نوزاد، متقاضی با ورود به درگاه «سهیم» و انتخاب خدمت مذکور، پس از وارد کردن کد رهگیری گواهی ولادت مربوطه، اطلاعات خود را مشاهده و سپس با انتخاب نام مدنظر، اقدام به تایید نهایی اطلاعات خود میکند. این اطلاعات به محض تایید متقاضی به صورت هوشمند به کارتابل واحد ثبتی مربوطه ارجاع و فرایند صدور شناسنامه انجام خواهد شد.