شناسنامه جزء یکی از اصلیترین و مهمترین مدارک شناسایی تلقی میشود. هنوز هم افرادی هستند که شناسنامههای قدیمی خود را عوض نکردهاند و برای انجام برخی از کارهای اداری خود به مشکل بر میخورند. از آنجایی که رئیس سازمان ثبت احوال کشور تاکید بر تعویض شناسنامههای قدیمی دارد دریافت برخی از خدمات برای دارندگان شناسنامه قدیمی بسیار سخت و دشوار شده است. با توجه به این موضوع تمامی دارندگان شناسنامههای قدیمی برای تعویض شناسنامه خود در تلاطم هستند. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در مورد روند تعویض، و مدارک لازم جهت تعویض شناسنامه به دست آورید.
یکی از مهمترین مسائلی که در روند تعویض شناسنامه باید به آن توجه داشته باشید مدارک لازم برای تعویض شناسنامه است. اگر مدارک شما در هنگام تعویض کامل نباشد در پروسه انجام کار تاثیر میگذارد و ممکن پروسه را طولانیتر کند. برای همین امر در این مطلب تمامی اطلاعات مورد نیاز برای تعویض شناسنامه از جمله روند تعویض شناسنامه افرا مجرد، متاهل، شناسنامه عکسدار و بدون عکس بررسی خواهد شد.
مدارک لازم جهت تعویض شناسنامه:
زمانی که فردی قصد تعویض شناسنامه خود را دارد میبایست مدارکی را جهت انجام کار به در اختیار کارمندان پیشخوان دولت قرار دهد. مدارک لازم برای تعویض شناسنامه قدیمی به شرح زیر میباشد:
- اصل شناسنامه قدیمی
- سه قطعه عکس سه در چهار (به این نکته توجه داشته باشید که عکس میبایست دارای پسزمینه سفید باشد.)
- فیش واریزی هزینه تعویض شناسنامه
افرادی که قصد تعویض شناسنامهای را دارند که فاقد عکس است علاوهبر مدارک بالا میبایست مدارک زیر را نیز همراه خود داشته باشند.
- همراه داشتن یکی مدارکی مانند پاسپورت، گواهینامه، کارنامه مربوط به دوران تحصیلی دبیرستان. در صورت دارا نبودن این مدارک داشتن تائیدیه نیروی انتظامی برای این افراد الزامی میباشد.(ارائه یکی از این مدارک کافی میباشد.)
در صورتی که قیم قانونی نسب به تعویض شناسنامه فرد اقدام کند میبایست مدارکی مانند اطلاعات پستی، کد ملی پدر و مادر متقاضی، و در صورت متاهل بودن اطلاعات همسر و فرزندان و همچنین عقدنامه به همراه داشته باشد.
تعویض شناسنامه افراد متاهل و مجرد:
برخی از افراد در زمان فوت یا طلاق از همسر خود نسبت به تعویض شناسنامه و دریافت شناسنامه المثنی اقدام میکنند. افراد مجرد نیز بیشتر به دلیل قدیمی بودن شناسنامه خود درخواست تعویض دارند. در ادامه مدارکی که افراد متاهل و مجرد برای تعویض شناسنامه باید به همراه داشته باشند آورده شده است. مدارک لازم جهت تعویض شناسنامه، فقط با هدف دریافت و تبدیل شناسنامه قدیمی به جدید عبارتند از:
- عکس سه در چهار با پسزمینه سفید سه عدد
- برای تعویض شناسنامهای که فاقد عکس است همراه داشتن مدارکی مانند پاسپورت، گواهینامه، کارنامه مربوط به دوران تحصیلی دبیرستان. در صورت دارا نبودن این مدارک داشتن تائیدیه نیروی انتظامی برای این افراد الزامی میباشد.
- اصل شناسنامه قدیمی
- فیش واریزی هزینه تعویض شناسنامه
- در صورت اقدام قیم جهت تعویض برای افرا متاهل عقدنامه، اطلاعات پستی، شماره ملی پدر و مادر در قید حیات، کد ملی و مشخصات همسر و فرزندان
مدرک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه افرادی که قصد حذف مشخصات همسر را دارند عبارت است از:
علاوه بر مدارک بالا، تعویض و دریافت شناسنامه المثنی برای چنین افرادی فقط با ارائه گواهی بکارت و سند طلاق امکانپذیر است. در غیر این صورت مشخصات همسر در شناسنامه المثنی نیز قید خواهد شد.
مدارک لازم برای تعویض شناسنامه بدون عکس و عکسدار:
همانطور که در ابتدای مطلب اشارهی کوتاهی به مدارک لازم برای تعویض شناسنامه بدون عکس و عکسدار کردیم این مدارک عبارتند از:
- ارائه پاسپورت
- ارائه کارت پایان خدمت برای متقاضیان مذکر
- گواهی اشتغال به تحصیل عکسدار
- گواهینامه رانندگی
- فیش واریزی جهت عکسدار کردن
- تائیدیه نیروی انتظامی( در زمانی که مداک بالا در دسترس نبود)
- اصل شناسنامه بدون عکس متقاضی جهت عکسدار کردن.
- عکس سه در چهار با پسزمینه سفید سه عدد
- عقدنامه و کدملی همسر، فرزندان، پدر و مادر
در نظر داشته باشید که ارائه یکی از مدارک بالا جهت تعویض شناسنامه بدون عکس کافی میباشد.
اگر شما فردی هستید که تنها قصد عکسدار کردن شناسنامه را دارید میتوانید مطلب چگونه شناسنامهی خود را عکسدار کنیم؟ را مطالعه فرمایید.