آیا تا بحال برایتان پیش آمده است که بخواهید بصورت آنلاین خریدی انجام دهید؟ خرید از فروشگاههای آنلاین و اینترنتی همیشه امری دلهورهآور است. در دنیای امروزی و با پیشرفت تکنولوژی اکثر کسب و کارها برای راحتی کار مردم جامعه خدمات خود را بصورت آنلاین و بر خط عرضه میکنند. این امر باعث جلوگیری از اتلاف وقت و انجام سریع کارها و همچنین سهولت در انجام کار میشود. اما استفاده از خدماتی اینترنتی در کنار تمام مزایایی که دارد معایبی مانند عدم اعتماد نیز دارد. در این مطلب میخواهیم شما را با نحوهی شکایت از فروشگاههای اینترنتی آشنا کنیم.
به احتمال زیاد همه شما تا بحال خریدهای اینترنتی زیادی انجام دادهاید. اگر اینطور باشد میدانید که اعتماد به فروشگاهی که تابحال ندیدهاید چقدر میتواند سخت باشد. زیرا با خرید از فروشگاههای آنلاین ممکن است جنسی بیکیفیت و نامرغوب دریافت کنید یا اصلا جنسی برای شما ارسال نشود و انتظار شما برای دریافت اجناس بیفایده باشد.
همانطور که در ابتدای مطلب بیان شد با پیشرفت تکنولوژی تمامی فروشگاههای فیزیکی خدمات و کالاهای خود را به صورت آنلاین و از طریق سایت یا اپلیکیشن به فروش میرسانند. سهولت و راحتی خرید از طریق اینترنت باعث استقبال مردم از این روش برای خرید میشود. از طرفی میزان کلاهبرداری از طریق این روش نیز رو به افزایش است و همین باعث بیاعتمادی مردم نسبت به خرید آنلاین از فروشگاهها میشود.
حال فرض کنید که در یک فروشگاه اینترنتی خرید خود ثبت کردهاید و به دلایل مختلفی مانند بیکیفیتی اجناس یا عدم دریافت جنس سفارشی با مشکل مواجه شدهاید. چه باید کرد؟ در چنین مواقعی نیاز است برای پیگیری مشکل خود از طریق مرجع قانونی اقدام کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با نحوهی شکایت از فروشگاههای اینترنتی آشنا شوید.
نحوهی شکایت از فروشگاههای اینترنتی:
به طور کلی تمامی افراد از سه روش میتوانند از یک فروشگاه آنلاین شکایت کنند. این سه روش عبارتند از:
- از طریق پلیس فتا
- از طریق مراجع قضایی
- از طریق سامانه نماد الکترونیکی
پیگیری و شکایت از طریق پلیس فتا یکی از روشهای شکایت از فروشگاههای اینترنتی:
پیگیری و شکایت از طریق پلیس فتا یکی از روشهای شکایت از فروشگاههای آنلاین میباشد. اگر شما قصد شکایت از طریق این روش را دارید باید بدانید که شکایت از فروشگاه اینترنتی در صورتی امکانپذیر است که فروشگاه مورد نظر شما جرمی مرتکب شده باشد و آن جرم دارای عنوان مجرمانهای باشد.
به عنوان مثال شما جنسی را از یک فروشگاه سفارش داده باشید و جنس شما پس از گذشت مدت زمان طولانی ارسال نگردد. در این صورت عنوان مجرمانه آن فروشگاه کاهبرداری میشود و شما قادر به شکایت از طریق پلیس فتا خواهید بود.
برای شکایت از طریق پلیس فتا لازم است ابتدا وارد سایت پلیس فتا شوید و بر روی گزینه ثبت گزارش مردمی کلیک کرده و شکایت خود را ثبت و پیگیری کنید.
شکایت از طریق مراجع قضایی:
شکایت از طریق مراجع قضایی نسبت به شکایت از طریق پلیس فتا و سامانه نماد الکترونیکی مراحل طولانیتری دارد اما کارآمدتر و کاملتر از این دو روش است. برای شکایت از طریق مراجعه قضایی لازم است فرد شاکی به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند.
لازم به ذکر است که همراه داشتن مدارک شناسایی از جمله کارت ملی، شناسنامه و فیش واریزی جهت شکایت الزامی میباشد. شکایت جهت بررسی به دادسرای جرایم یارانهای ارسال میگردد و دستور انجام تحقیقات ار طرف دادسرا به پلیس فتا ارسال میشود.
پس از انجام تحقیقات در صورتی که جرم تایید شود قرار جلب به دادرسی صادر و به دادگاه کیفری ارسال میشود. دادگاه کیفری نیز جلسه کیفری تشکیل میدهد و اگرفرد مجرم اعلام شود رای محکومیت کیفری صادر میشود. در نظر داشته باشید که اگر قصد شکایت از طریق این روش را دارید باید بدانید که شکایت از فروشگاه اینترنتی در صورتی امکانپذیر است که فروشگاه مورد نظر شما جرمی مرتکب شده باشد و آن جرم دارای عنوان مجرمانهای باشد. در غیر این صورت به شورای حل اختلاف مراجعه کنید.
شکایت از طریق سامانه نماد الکترونیکی:
اگر قصد شکایت از فروشگاه اینترنتی را دارید بهترین روش جهت شکایت، شکایت از طریق سامانه نماد الکترونیکی میباشد. نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که جهت شکایت از طریق سامانه نماد الکترونیکی لازم است فروشگاه مد نظر شما دارای این نماد باشد. در این روش شکایت لازم نیست حتما فروشگاه مورد نظر شما جرمی مرتکب شده باشد.
برای شکایت و پیگیری از طریق این روش ابتدا آدرس enamad.ir را در مرورگر خود جستجو کرده و با کلیک بر روی اولین نتیجه گوگل وارد سامانه نماد الکترونیکی شوید. پس از ورود به این سایت میتوانید برای ثیت شکایت خود اقدام نمایید.