وقتی مشکل حقوقی دارید، نیاز به مشاوره حقوقی دارید. وقتی به یک شرکت حقوقی مراجعه میکنید، به شما هشدار میدهند که فقط میتوانند «اطلاعات حقوقی» را به شما بدهند، اما «مشاوره حقوقی» ندارند. شما برای خدمات حقوقی آمدید و اطلاعاتی به شما دادند اما مشاوره ندادند. پس این سوال مطرح میشود که تفاوت مشاوره حقوقی و اطلاعات حقوقی چیست؟
مشاوره حقوقی و اطلاعات حقوقی
هیچ تعریف خوبی برای مشاوره حقوقی وجود ندارد. غیر وکلا نمیتوانند مشاوره حقوقی ارائه دهند و انجام این کار به منزله فعالیت غیرقانونی وکالت توسط غیر وکیل است. اما آنها دیدگاههای متفاوتی در مورد این که بین اطلاعات و توصیه مرز وجود دارد، دارند. به عنوان مثال، اگر موکلی در مورد یک موضوع حقوقی در پرونده خود سؤالی داشته باشد و وکیل در دسترس نباشد، ممکن است از وکیل پرونده بخواهد که آن را توضیح دهد یا آیا موکل باید تا بازگشت وکیل صبر کند؟
یک منبع، وکالت را بهعنوان «هر خدمتی که شامل دانش حقوقی یا مشاوره حقوقی باشد» تعریف میکند، که ممکن است به این معنا باشد که سردفترها، وکلا و عمل وکالت نیز «کار وکالت انجام میدهند». منبعی که این تعریف را ارائه میدهد باید اطلاعات حقوقی را از مشاوره حقوقی متمایز کند. یک وکیل دارای مجوز در کانون وکلا میتواند در مورد پرونده خاص شما مشاوره حقوقی بدهد. هر شخص دیگری فقط میتواند اطلاعات قانونی ارائه دهد.
تعریف مشاوره حقوقی
وکالت شامل یک وکیل و یک موکل است که رابطه وکیل و موکل برقرار کردهاند. وکیل موافقت میکند که از موکل در یک موضوع حقوقی خاص نمایندگی کند و موکل توافقنامهای را امضا میکند. موکل شرایط پرونده را توضیح میدهد و وکیل در مورد نتایج احتمالی، مبنای قانونی برای این نتایج، تخمینی از تعداد ساعاتی که برای کار حقوقی طول میکشد و هر گونه هزینه یا هزینه تشکیل پرونده به او نظر میدهد. این چیزی است که مشاوره حقوقی را از اطلاعات حقوقی متمایز میکند. مشاوره حقوقی به موارد زیر نیاز دارد:
- تحصیلات، دانش و تجربه در زمینههای قانون
- توانایی و تجربه به کارگیری آن دانش در الگوهای واقعی خاص
- درک چگونگی تأثیر اعمال قانون بر حقوق قانونی موکل
- عملی در نوشتن اسناد قانونی یا سایر اسناد برای حمایت از موقعیت موکل
- مجوزهای قانونی که اجازه نمایندگی قانونی در دادگاه را میدهد.
وکیلی که با شخصی رابطه وکالت و موکل برقرار نکرده باشد نمیتواند به آن شخص مشاوره حقوقی بدهد. به عنوان مثال، گرفتن یک وکیل آشنا در یک مهمانی و پرسیدن نظر آنها در مورد طلاق آینده شما راهی برای اجتناب از هزینههای قانونی نیست. به طور کلی، وکلای دادگستری فقط در مورد مسائل مربوط به حوزه حقوقی خود مشاوره حقوقی میدهند. متخصص حقوق خانواده در مورد پرونده جنایی مشاوره نمیدهد. آنها ممکن است نظر خود را بیان کنند یا اطلاعات کلی ارائه دهند، اما این توصیه نیست.
تعریف اطلاعات حقوقی
اطلاعات حقوقی یا کمک حقوقی در شرکتهای حقوقی موجود است. وبسایتها و تابلوهای پیام که در آن وکلای دادگستری سؤالات را بررسی میکنند و نظرات خود را ارائه میدهند، اطلاعات حقوقی هستند، نه توصیه. هر سند یا صفحهای که حاوی سلب مسئولیت باشد مبنی بر این که اطلاعات موجود در سایت مشاوره حقوقی نیست و وکیل نماینده کاربر نیست فقط اطلاعات است.
شرکتهای حقوقی میتوانند نحوه تکمیل مدارک قانونی را توضیح دهند. اکثر شرکتها به شما میگویند کجا و چگونه آنها را تشکیل دهید. برخی از شرکتهای بدون هزینه یا کم هزینه ممکن است وکلایی داشته باشند که میتوانند برای برخی از انواع پروندهها وکالت قانونی ارائه دهند. پروندههای حقوقی موجر و مستاجر و خانواده رایجترین خدمات حقوقی رایگان هستند. چند نمونه از اطلاعات حقوقی عبارتند از:
- خدمات حقوقی آنلاین رایگان
- وبسایتهای حقوقی رایگان، از جمله وبسایت خود یک شرکت حقوقی
- توصیه وکیلی که وکیل شما نیست.
- مشاوره از هر متخصص حقوقی دیگری، مانند یک دستیار حقوقی یا قانونی، مگر این که آن شخص برای وکیل شما کار کند.
- پاسخها در تابلوهای پرسش و پاسخ، حتی اگر توسط یک وکیل دارای مجوز ارائه شده باشد.
- مطالب چاپی که نحوه تکمیل فرمها را توضیح میدهد.
مزایا و اهمیت مشاوره حقوقی
۱) ساده کردن شرایط:
وکلا و وکلای دادگستری در ساده کردن شرایطی که برای ما پیچیده به نظر میرسد، متخصص هستند. بسیاری از مسائل حقوقی نه تنها به دلیل رویهها خستهکننده هستند، بلکه آسیبهای عاطفی زیادی نیز بر ما وارد میکنند. به این دلایل، هنگامی که یک وکیل مشاوره میدهد، مراحل ساده میشود و به شما این امکان را میدهد که راحت باشید و مشکلات حقوقی را به وکلای خود واگذار کنید.
۲) حقوق قانونی:
در بسیاری از موارد خواه پروندههای تسویه ملک، طلاق، پروندههای قانون کار یا پروندههای کیفری این موضوع همچنان باقی است که مردم به طور کامل از حقوق خود آگاه نیستند. اگر طرفینی که با آنها سر و کار دارید صادق نباشند، حقوق شما را به شما اطلاع نمیدهند و در نتیجه میتوانند از شما سوء استفاده کنند. وکلا به خوبی میدانند که هر فرد در هر موقعیت قانونی متفاوت از چه حقوقی برخوردار است. آنها میتوانند اطلاعات دقیقی در مورد چنین موضوعاتی ارائه دهند.
۳) بهترین نتیجه ممکن:
وکلا همیشه اطمینان میدهند که میدانند موکلان چه میخواهند، و برای دستیابی به آن نتیجه تلاش میکنند. به عنوان مثال، رسیدن به توافقی که در آن مطلوب است، یا پیشبرد محاکمه، بسته به شرایط شما، وکلا همیشه تضمین میکنند که بهترین نتایج را دریافت میکنید. در غیاب مشاوره حقوقی، این موضوعات بسیار نامشخص باقی میمانند. اگر میخواهید در هر پرونده حقوقی به توافق برسید، بدون تخصص حقوقی و مهارت وکلای مجرب تقریبا غیرممکن است.
۴) صرفه جویی در پول و زمان:
دیدگاه غالب این است که هزینههای حقوقی بسیار بالاست و گرفتن وکالت میتواند به جیب شما ضربه وارد کند. با این حال، اکثر مردم متوجه نیستند که بدون مشاوره حقوقی، روشهای زیادی وجود دارد که ممکن است اشتباه پیش برود. به عنوان مثال، تسویه حساب شما ممکن است اشتباه شود، یا ممکن است در نهایت جریمهها و جریمههای غیرضروری بپردازید. از سوی دیگر، با راهنمایی مناسب از وکلا، میتوانید مطمئن باشید که توافق خواهید داشت که به خوبی مورد مذاکره قرار گرفته و به درستی اجرا میشود.
۵) مستندات کامل:
هنگامی که مسائل حقوقی را از طریق وکلا مرتب میکنید، میتوانید مطمئن باشید که تمام اسناد و مدارک به درستی در نظر گرفته میشوند. در مواردی که وکالت قانونی ندارید، ممکن است تمام مدارک را از دست بدهید که فقط بر استرس شما میافزاید. به همین ترتیب، تهیه پیشنویس موافقتنامههای مناسب کار آسانی نیست. وکلا مطمئن خواهند شد که همه قراردادها به درستی تنظیم و اجرا شدهاند، به طوری که این قراردادها میتوانند در دادگاه باقی بمانند.
چگونه یک مشاوره حقوقی انتخاب کنیم؟
یک گام مهم پیدا کردن یک وکیل خوب است. برای انجام این کار چند نکته وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
۱. شناسایی کردن مشکل حقوقی:
قبل از این که به دنبال مشاوره حقوقی بروید، باید درک داشته باشید که موضوع حقوقی شما چیست و در چه زمینه حقوقی قرار میگیرد. به عنوان مثال، موضوع شما میتواند مربوط به قانون خانواده، قانون استخدام، قانون کیفری یا قانون مالکیت باشد. شما باید بفهمید که مسائل شما در کدام دسته قرار میگیرند.
۲. مشاور حقوقی متخصص:
شناسایی موضوع مهم است. زیرا تنها در این صورت میتوانید بدانید که با چه کسی تماس بگیرید. به عنوان مثال، اگر مسائل حقوقی شما مربوط به طلاق و جدایی یا تسویه ملک است، باید با وکلای مجرب خانواده تماس بگیرید. از سوی دیگر، اگر موضوع شما مربوط به اتهامات کلاهبرداری یا تخلفات نظم عمومی است، باید با وکلای جنایی تماس بگیرید. شناسایی مشکل و جستجوی مشاوره متخصص ایدهآل است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع وکیل و وکالت، ما به شما پیشنهاد میکنیم مطلب وکالت و انواع آن را مطالعه کنید. با مطالعهی این مطلب اطمینان حاصل میکنید که یک وکیل مناسب با مشکل حقوقی خود پیدا میکنید تا از او مشاورهی حقوقی دریافت کنید.
۳. حرفهای بودن مشاور حقوقی:
شما باید اطمینان حاصل کنید که وکیل شما در رفتارهای خود حرفهای است. به عنوان مثال، حضور در جلسات به درستی هماهنگ شده و به موقع، محافظت از منافع خود، بازگردانی کامل ارتباطات موکل و پیگیری صحیح با مشتریان بسیار مهم است.
تماس یا ملاقات با متخصصان مشاوره حقوقی:
هنگامی که با یک وکیل صحبت و ملاقات کردید، ایده روشنتری در مورد این که آیا آنها فرد مناسبی برای شما هستند، خواهید داشت. هنگام صحبت با وکلای آینده، مطمئن شوید که میتوانید سطح تجربه آنها را بسنجید. هنگام رسیدگی به پروندههای حقوقی، تجربه اهمیت زیادی دارد.
اگر در زمینهی مشاوره حقوقی تجربه، تخصص و مهارت دارید، در کارسپاری ثبت نام کنید و به عنوان کارگیر با انجام سفارشات کار برای مشاوره حقوقی از تخصص خود کسب درآمد کنید. همچنین میتوانید در بخش آگهیهای خدماتی کارسپاری برای مهارت و تخصص مشاوره حقوقی به صورت رایگان و دائمی بدون تاریخ انقضاء، آگهی خدماتی ثبت و منتشر کنید. برای دیدن لیست آگهیهای خدماتی مشاوره حقوقی کلیک کنید.
اگر نیاز به خدمات مشاوره حقوقی دارید میتوانید کار خود را به صورت رایگان و خیلی ساده در کارسپاری سفارش دهید تا توسط افراد متخصص و ماهر، با کیفیت بالا و قیمت مناسب انجام شود.