چای رزماری خواص زیادی دارد و مصرف آن می‌توانید برای سلامتی مفید باشد اما مصرف بیش‌از حد می‌توانید در مواردی خطرناک باشد

طرز تهیه و فواید چای رزماری

مصرف چای رزماری فواید زیادی برای سلامتی دارد که ما در این مطلب فواید این گیاه و اثرات جانبی آن را بیان کرده‌ایم.

 

رزماری ممکن است یکی از مورد احترام‌ترین گیاهان در طول تاریخ ما باشد. اعتقاد بر این بود که چای روزماری حاوی فواید دارویی قوی با قدرت جادویی است. اکنون علم به ما می‌گوید که ترکیبات زیست فعال قدرتمند موجود در این گیاه ممکن است در واقعی خواص دارویی قوی به آن بدهد، از مقابله با ریزش مو گرفته تا مدیریت شرایط مزمن مانند دیابت و آلزایمر. درست کردن چای رزماری یکی از راحت‌ترین راه‌های مصرف این گیاه است.

چای رزماری چیست؟

چای رزماری از دم کردن برگ و ساقه گیاه رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis تهیه می‌شود. این گیاه بومی منطقه مدیترانه است، این گیاه ممکن است یکی از محبوب‌ترین‌ها در جهان برای استفاده در آشپزی باشد و ممکن است هزاران سال در درمان طبیعی استفاده شده باشد. بسیاری از فواید چشمگیر چای رزماری برای سلامتی ناشی از کافئیک اسید و رزمارینیک اسید مشتق شده از آن است. همچنین ممکن است حاوی سالیسیلیک اسید، پتاسیم و ترکیبات ضد میکروبی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی باشد.

چگونه چای رزماری درست کنیم؟:

چای رزماری را می‌توان به راحتی با چند شاخه گیاه رزماری، آب داغ و مقداری شیرین کننده طبیعی مانند عسل یا شکر درست کرد. چای رزماری با خیساندن برگ‌ها و ساقه‌های رزماری درست می‌شود. این چای را می‌توان با برگ‌های تازه یا خشک تهیه کرد، و حتی می‌توان آن را از برگ‌های پودری تهیه کرد، اگرچه این روش کمتر رایج است.

دستور العمل چای رزماری – یک داروی گیاهی محبوب:

مواد مورد نیاز:

  • رزماری ۱ قاشق چایخوری (خشک، تازه یا پودر شده)
  • ۱ فنجان آب (فیلتر شده)
  • ۱ قاشق چایخوری عسل یا شکر (در صورت تمایل)

دستورالعمل‌ها:

  1. برای تهیه دمنوش رزماری، آب را در یک قابلمه کوچک بجوشانید و سپس حرارت را کم کنید.
  2. گیاه رزماری را به آب اضافه کنید و اجازه دهید ۵ تا ۶ دقیقه دم بکشد.
  3. پس از اتمام، اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مدتی خنک شود. سپس، مخلوط را در یک فنجان چای صاف کنید. اگر می‌خواهید یک شیرین کننده اضافه کنید، می‌توانید به دلخواه یک قاشق چایخوری عسل یا شکر اضافه کنید.

اگر اجازه دهید چای بیش از ۱۰ دقیقه دم بکشد، نه تنها روغن‌های سالم و مواد مغذی بیشتری از آن خارج می‌شود، بلکه چای را قوی‌تر می‌کند و طعم تلخی به آن می‌دهد. اگر از یک شاخه چای رزماری تازه استفاده می‌کنید، نیازی به فیلتر کردن آن نخواهید داشت، برعکس، اگر از رزماری خشک استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که برای هر فنجان آب جوش بیش از یک قاشق چایخوری از برگ‌های چای استفاده نکنید.

فواید چای رزماری:

مصرف چای رزماری ممکن است به طور بالقوه برای افرادی که از آلزایمر، زوال عقل، آرتریت، درد مزمن، ریزش مو، اضطراب، استرس، افسردگی، بیماری التهابی روده و تعدادی از بیماری‌های پوستی رنج می‌برند مفید باشد. چای رزماری ممکن است فواید زیادی برای ارائه داشته باشد که برخی از آنها در زیر ذکر شده است.

فواید چای زرماری زیاد هستند. مصرف این چای تاثیرات بالقوه‌ای روی افراد مبتلا به آلزایمر، آرتریت، ریزش مو و اضطراب و افسردگی می‌گذارد
فواید چای رزماری

ممکن است در مراقبت از پوست کمک کند:

ترکیبات موجود در چای رزماری ممکن است برای بهبود ظاهر پوست، به ویژه در جلوگیری از آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، شناخته شده باشند. به غیر از آسیب اشعه ماوراء بنفش، رزماری همچنین ممکن است در درمان آکنه موثر باشد.

اگر به زیبایی و سلامت پوست و موی خود ارزش می‌دهید پیشنهاد می‌کنید مطالب بخش آرایش و زیبایی را مطالعه کنید


گردش خون را بهبود می‌بخشد:

چای رزماری ممکن است به عنوان یک ماده محرک برای سیستم گردش خون شناخته شود زیرا مانند آسپرین دارای خواص ضد انعقادی است. این ممکن است جریان خون را در بدن بهبود بخشد و  از لخته شدن بیش از حد خون که می‌تواند منجر به سکته مغزی و حملات قلبی شود کمک کند.

ممکن است عملکرد شناختی را تقویت کند:

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که رزماری می‌تواند عملکرد شناختی، به ویژه حافظه را بهبود بخشد. این می‌تواند یک داروی گیاهی مفید برای افراد مبتلا به آلزایمر باشد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ که در مجله فارماکولوژی منتشر شد. این مطالعه نشان داد که رزماری می‌تواند حافظه را تا ۱۵ درصد بهبود بخشد.

کمک به هضم غذا یکی از فواید چای رزماری:

خواص ضد اسپاسم دمنوش رزماری ممکن است آن را برای افرادی که از اسهال، نفخ و گرفتگی شکم رنج می‌برند، ایده‌آل کند. این چای گیاهی ممکن است برای رفع مشکلات گوارشی برای نسل‌ها استفاده شده باشد و همچنین ممکن است جذب مواد مغذی را با تسکین التهاب در روده بهبود بخشد. تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره رزماری ممکن است در درمان بیماری‌های التهابی روده موثر باشد.

التهاب را التیام می‌بخشد:

یکی از ترکیبات کلیدی این چای قدرتمند  کارنوزیک است. تحقیقات نشان داده است که احتمالاً رزماری سطح اسید نیتریک را در بدن کاهش می‌دهد که ممکن است محرک التهاب باشد. در ترکیب با سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، این ممکن است به طور بالقوه به افرادی که از بسیاری از بیماری‌های مرتبط با التهاب رنج می‌برند، از جمله آرتریت، سردرد، درد عضلانی، اختلالات مفصلی، هموروئید و حساسیت به آلرژن‌ها کمک کند.

تسکین درد:

خواص تسکین درد چای رزماری ممکن است به خوبی شناخته شده باشد و عمدتاً نتیجه سالیسیلات است که ترکیبی شبیه آسپرین است. چه در حال نقاهت پس از یک بیماری، جراحی یا جراحت یا درد مزمن باشید، این چای ممکن است به تسکین بخشی از درد شما کمک کند. اگرچه ما مطالعه‌ای در مورد اثربخشی چای رزماری در درمان درد نداریم، اما به طور سنتی از این چای برای این منظور استفاده می‌شد.

فواید روزماری در مراقبت از مو:

بسیاری از افراد ممکن است از چای رزماری برای سلامت موهای خود استفاده کنند، اما نه با نوشیدن آن! شما می‌توانید از این چای و همچنین روغن رزماری برای شستشوی پوست سر و مو استفاده کنید، در نتیجه به بهبود محتوای مواد مغذی مو کمک می‌کند و به طور بالقوه شوره سر را کاهش می‌دهد. خواص ضد باکتریایی همچنین ممکن است به حفظ شرایط پوستی و محافظت در برابر ریزش مو کمک کند.

همان‌طور که می‌دانید مو تاثیر زیادی بر زیبایی افراد می‌گذارد. برای این‌که موهای زیبا و درخشانی داشته باشید می‌توانید مطالب مراقبت از مو در منزل و نکات مهم آن و مراقبت از مو و روش‌های آن را مطالعه کنید

 

ممکن است به تنظیم عملکرد کبد کمک کند:

تحقیقات اولیه نشان داده است که رزماری ممکن است به بهبود سلامت و عملکرد کبد کمک کند، این به دلیل خاصیت مهار رادیکال‌های آزاد و کاهش دهنده آن است. به همین دلیل می‌تواند به حفظ سلامت کبد کمک کند و به طور موثر سموم را از بدن دفع کند.

فواید روزماردی در کاهش اضطراب:

از چای رزماری به طور سنتی برای تسکین اضطراب و استرس و کمک به آرامش افراد استفاده می‌شود. یک مطالعه حیوانی نشان داده است که اسید کافئیک، ماده اصلی تشکیل دهنده رزماری، دارای خواص ضد افسردگی است. همچنین می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند.

اگر شما فردی مضطرب هستید برای کنترل اضطراب خود می‌توانید مطلب ۱۲ راه برای درمان اضطراب را مطالعه کنید.

مدیریت دیابت یکی از فواید چای رزماری:

پلی فنول‌های موجود در رزماری به مدیریت دیابت نوع ۲ کمک می‌کند. اگرچه انواع گلخانه‌ای رزماری ممکن است حاوی مقدار بیشتری از پلی فنول‌ها و فلاونوئیدها باشد، اما رزماری موجود در بازار هم به همان اندازه به عنوان یک منبع متمرکز از ترکیبات فعال زیستی قوی موثر است.

با این حال، به خاطر داشته باشید که رزماری ممکن است با سطح قندخون شما و با داروهای دیابتی که مصرف می‌کنید، تداخل داشته باشد. بهتر است قبل از مصرف چای رزماری به عنوان وسیله‌ای برای مدیریت دیابت، با پزشک مشورت کنید.


محافظت از چشم:

مصرف چای رزماری ممکن است به محافظت از بینایی شما در برابر آسیب‌های ناشی از افزایش سن کمک کند. یک مطالعه نشان داد که اسید کارسونیک، یکی از اجزای اصلی رزماری، می‌تواند از بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند دژنراسیون ماکولا محافظت کند.

درست است که فواید چای رزماری زیاد است اما مصرف بیش‌از حد آن هم مشکلاتی به همراه دارد پس در مصرف آن نباید زیاده روی کرد یا در مواردی قبل از مصرف باید با پزشک مشورت کرد.
فواید چای رزماری

اثرات جانبی:

استفاده از رزماری در دوز توصیه شده بی‌خطر است. با این حال، ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک در برخی افراد شود. با توجه به ترکیبات فرار قدرتمند موجود در این گیاه، هنگام مصرف منظم آن باید از یک متخصص تغذیه یا یک متخصص گیاهپزشکی خبره مشاوره بگیرید. برای بررسی واکنش خود بهتر است با یک فنجان چای شروع کنید. در صورت عدم وجود عوارض جانبی، می‌توانید یک فنجان اضافی در روز مصرف کنید.  عوارض جانبی چای رزماری عبارت‌اند از:

درماتیت تماسی:

واکنش آلرژیک به رزماری ممکن است باعث اسپاسم استفراغ و در برخی موارد حتی کما یا ادم شود.

بارداری:

برخی از ترکیبات موجود در چای رزماری ممکن است قاعدگی را تحریک کند، که در دوران بارداری خطرناک است، به ویژه در دو سه ماهه اول. مادران شیرده نیز باید از مصرف این چای خودداری کنند زیرا ممکن است باعث کاهش میزان شیر شود.

تشنج:

برخی از مواد موثره موجود در چای رزماری ممکن است عوامل ایجاد کننده تشنج را تشدید کنند.

مشکلات معده:

برخی از شایع‌ترین عوارض جانبی مصرف چای رزماری ممکن است شامل تهوع، استفراغ، التهاب روده و خونریزی هموروئید باشد. این معمولاً فقط زمانی قابل مشاهده است که مقادیر زیادی رزماری مصرف شود، نه مقدار نسبتاً کمی که در دم کردن این چای استفاده می‌شود.

آلرژی به آسپرین:

یکی از مواد شیمیایی موجود در چای رزماری، سالیسیلات، بسیار شبیه آسپرین است و اگر به آسپرین حساسیت داشته باشید، بدن شما ممکن است به روشی مشابه واکنش نشان دهد.

خونریزی:

ماهیت ضد انعقاد این چای گیاهی ممکن است در صورت داشتن اختلال خونریزی، وضعیت شما را بدتر کند.

بیماری کرون:

افراد مبتلا به بیماری کرون، زخم یا فشار خون بالا باید از مصرف رزماری اجتناب کنند.

تداخل دارویی:

ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. این شامل داروهای ضد انعقاد، مهارکننده‌های ACE، دیورتیک‌ها و داروهای دیابت است. اگر هر یک از این داروها را مصرف می کنید، بهتر است قبل از اینکه چای رزماری را در رژیم روزانه خود قرار دهید، با پزشک خود مشورت کنید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک‌های فالو از سراسر وب