گردشگری کشاورزی در ایران

گردشگری کشاورزی در ایران

زندگی شهری و شهرنشینی بسیاری از ما را از طبیعت دور کرده است. یکی از جدیدترین مقوله‌های گردشگری، گردشگری کشاورزی است. که مردم را با زندگی روستایی بیشتر آشنا می‌کند.

گردشگری کشاورزی چیست؟

گردشگری کشاورزی به معنای جابه‌جایی مردم از محل زندگی خود به مناطق روستایی برای گذراندن اوقات فراغت و کسب لذت است. به طور کلی، فعالیت‌های مزرعه می‌تواند برای اهداف تفریحی یا سرگرمی یا آموزشی برای دیدن و لذت بردن از فعالیت‌های کشاورزی، دامداری، فعالیت‌های تاریخی، فرهنگی، برداشت محصول و غیره باشد.

اهداف گردشگری کشاورزی

این نوع گردشگری برای دستیابی به توسعه روستایی و ایجاد درآمد ثانویه برای جامعه‌ی روستایی حیاتی است. در واقع با رونق گردشگری کشاورزی می‌توان درآمد جداگانه‌ای از کشاورزی برای خانواده‌های روستایی به دست آورد و راهی برای رفع نیازهای معنوی و تنوع گردشگران امروزی و نیز راهی برای توسعه و آبادانی مناطق روستایی و دوری از آن است تا روستاییان به خانه‌ها و مزارع خود بازگردند.

در بسیاری از کشورها، این نوع گردشگری راهی برای کسب درآمد بیشتر برای روستاییان شده است. منابع طبیعی را حفظ کرده و گردشگران را به خوردن غذاهای سالم ترغیب کرده است. در این نوع گردشگری، گردشگران وقت خود را در مزارع و در مجاورت اهالی روستا به فعالیت‌های کشاورزی می‌گذرانند. و در واقع این گردشگری تجربه زندگی روستایی است.

گردشگری کشاورزی به معنای جابه‌جایی مردم از محل زندگی خود به مناطق روستایی و سرسبز برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت است
گردشگری کشاورزی در ایران

گردشگری کشاورزی در ایران

در مورد این نوع گردشگری در ایران، باید اشاره کنیم که ایران دارای چندین اقلیم مختلف است، می‌توان انواع محصولات کشاورزی را این‌جا و آن‌جا یافت. اگرچه پیش فرض کلی در مورد ایران بیان می‌کند که کشوری خشک و بدون کشاورزی است، اما واقعیت‌ها وضعیت معکوس را نشان می‌دهد. محصولات کشاورزی متنوعی در مناطق نیمه خشک و خشک ایران وجود دارد که از شگفت‌انگیزترین مکان‌ها است.

سبک زندگی روستایی در شمال ایران با سبک زندگی در جنوب کشور بسیار متفاوت است. این تفاوت‌ها می‌تواند به رونق این نوع گردشگری در ایران منجر شود. وجود روستاها و تنوع فرهنگی بالا در کشور ما زمینه مناسبی برای رونق گردشگری کشاورزی در ایران است. همچنین تنوع سبک زندگی روستایی در نقاط مختلف می‌تواند این گردشگری را در کشور ما افزایش دهد.


ترویج گردشگری کشاورزی در ایران می‌تواند به تبادلات فرهنگی منجر شود. اقتصاد محلی را به جلو می‌برد و از ریشه‌های فرهنگی در میان جامعه روستایی ایران محافظت می‌کند.

بی‌ثباتی‌های توسعه روستایی در ایران از دیرباز مشکل اصلی برنامه‌های توسعه بوده است. به نظر می‌رسد دولت با حمایت از کسب و کارهای گردشگری روستایی می‌تواند جمعیت سکونتگاه‌های روستایی را تضمین کند. همچنین، آن‌ها می‌توانند پایه‌های توسعه جامعه محلی و بقای فرهنگ روستایی را فراهم کنند. بنابراین سرمایه گذاری در گردشگری کشاورزی و روستایی، بازدیدکنندگان بیشتری را با انگیزه‌های متفاوت به روستاها جذب می‌کند. این یک راه مطمئن برای امکان توسعه این مناطق است.

از آن‌جایی که ایران ریشه‌های قدیمی در کشاورزی دارد، گردشگری کشاورزی در کشور می‌تواند ابعاد گسترده‌ای پیدا کند. ایران کشوری است که هم اکنون پتانسیل بالایی برای این نوع گردشگری دارد. در سال‌های اخیر فعالان گردشگری روستایی اقدام به راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی زیادی برای علاقه‌مندان کرده‌اند و بسیاری نیز آماده ارائه خدمات به گردشگران هستند. بسیاری از کسب و کارهای دیگر در این زمینه جا برای رشد و شکوفایی دارند.

شما با شرکت در گردشگری کشاورزی از تفریحات و کارهای زیر لذت می‌برید:

  1. برگزاری موزه‌ها و نمایشگاه‌های کشاورزی
  2. پرورش حیوانات اهلی
  3. کاشت گل و گیاه
  4. قایق‌سواری و ماهیگیری
  5. برداشت محصول
  6. آشنایی با طبخ غذاهای محلی
  7. بازدید از انبار علوفه و غلات
  8. فعالیت‌هایی مانند اسب‌سواری
  9. یادگیری ساخت انواع لبنیات
  10. خیاطی و بافتنی
  11. کمپینگ و استراحت در کلبه‌ها و خانه‌های روستایی

<yoastmark class=

تاریخچه‌ی گردشگری کشاورزی

این نوع گردشگری یکی از قدیمی‌ترین شکل‌های گردشگری است. تاریخچه آن به اواخر قرن نوزدهم باز می‌گردد. در طول جنگ جهانی دوم در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، زمانی که اقتصاد جهان در رکود عمیقی قرار داشت، مردم به ویژه در کشورهای جنگ‌زده به حومه‌ی شهرها و روستاها نقل مکان کردند و انواع مختلف گردشگری روستایی را تجربه کردند.

یکی از عواملی که باعث شد گردشگران توجه بیشتری به این نوع گردشگری داشته باشند، حضور آن‌ها در روستاها و مزارع بود. اهمیت گردشگری کشاورزی در دهه‌های بعد افزایش یافت و گردشگران روستایی در کشاورزی، شخم زدن، علف‌های هرز و چیدن محصولات، نظافت اصطبل‌ها و مراقبت از حیوانات اهلی به زمین‌داران کمک کردند.


گردشگری کشاورزی در اواخر دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰ با خدماتی مانند اقامت و پذیرایی از بازدیدکنندگان محبوبیت بیشتری پیدا کرد. امروزه علاوه بر همه این موارد، این نوع گردشگری رواج بیشتری پیدا کرده است و آژانس‌ها و دفاتر خدمات گردشگری اقدام به برگزاری تورهای گردشگری کشاورزی می‌کنند که طرفداران زیادی دارد.

برای بازدیدکنندگان و گردشگران، این نوع گردشگری فرصتی ارزشمند برای دور شدن از زندگی روزمره و عادی است. مردم از آرامش زندگی در روستا و مزرعه لذت خواهند برد. مردم با این نوع گردشگری تجربیات ارزشمند و منحصر به فردی به دست می‌آورند. با فرهنگ و آداب و رسوم جوامع محلی آشنا می‌شوند.

کمک به اقتصاد کشاورزان و وام‌های محلی: برخی از مایحتاج روزانه خود را تازه ، مستقیم و ارزان می‌خرند. از منظر اقتصادی، گردشگری کشاورزی بر سطح اشتغال، درآمد جامعه محلی تاثیر مثبت دارد و به ارتقای رفاه و آسایش آن‌ها و نیز به توسعه روستاها و دهکده‌ها و مزارع مجاور کمک می‌کند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک‌های فالو از سراسر وب